-

Onderzoeken, weten en handelen

Onderzoeken van je-zelf

Weten hoe je-zelf kan veranderen en ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden

Handelen vanuit het hoogste perspectief, helemaal in afstemming met wie je werkelijk bent

Als je aan zelfontwikkeling doet, dan neem je verantwoordelijkheid voor je emoties, je denkpatronen, de manier waarop je handelt en in het leven staat.

Dat vraagt een zekere inzet naar zelfonderzoek en bewustwording

  • van het denken
  • van de emoties dat je regelmatig ervaart en de emoties dat je nauwelijks ervaart
  • van je gedrag
  • van je gaven en talenten

Ik kan wel zeggen dat dit proces niet altijd even gemakkelijk verloopt en dat is normaal. Als je veel gewoonten hebt en je er zelf niet bewust van bent dat ze je persoonlijke groei in de weg staan. Dan is het lastig om er iets aan te doen, want je bent er niet bewust van.

Daarom is therapie, zeker in het begin van je proces een grote steun om oude en lastige gewoonten naar de oppervlakte te brengen. Dan ben je al bij de eerste stap van je zelfontwikkeling. De combinatie van counseling en lichaamswerk was in mijn proces van onschatbare waarde. De psyche en het lichaam worden als één geheel bekeken waardoor er veel sneller verandering onstaat.

De volgende stap is het anders doen, dus het doorbreken van je gewoonten of patronen en dat gaat met vallen en opstaan. Omdat er in onze hersenen automatische handelingen zijn gecreëerd, vervallen we met gemak in deze oude gewoonten of patronen. Het vraagt wat geduld en zelfcompassie om te blijven focussen op de nieuwe handeling.

Aan de hand van onderstaand filmpje is het heel duidelijk waarom het enige moeite kost om iets nieuws aan te leren. Liefdevol blijven volhouden is de enige manier om verandering in je leven te manifesteren.

(5) Neuroplasticity - YouTube

De uiterlijke werkelijkheid waarin je leeft is een reflectie van je interne werkelijkheid. Het lijkt misschien moeilijk te geloven maar uit ondervinding kan ik zeggen dat ik het zelf zo ervaar. Het leven stimuleert ons om bewuster te worden van onze eigen (on)bewuste creaties.

Wanneer het leven helemaal is afgestemd op jouw noden. Dan voel je vrede, dankbaarheid, liefde en eenheid met al wat is. Dan is er onvoorwaardelijke aanvaarding van wie jij bent en onvoorwaardelijke aanvaarding van alles dat zich in de wereld manifesteert.

Dat is de weg dat ik graag bewandel en als therapeut mag ik anderen helpen bij dit proces, wat een ongelooflijk geschenk.

“Het leven schept verandering als je het heft in eigen handen neemt”

# Terug naar overzicht.