-

Affirmaties

Zijn een krachtbron, om oude overtuigingen om te buigen en nieuwe zenuwbanen in de hersenen te activeren. Ze doorbreken oude denkpatronen, blokkades en maken ruimte om het nieuwe in je leven te manifesteren.

Wat is een affirmatie? Een zin geformuleerd in het heden, gebaseerd op een intentie.

Even heel kort omschreven: je giet als het ware je diepste verlangen in een zin.

  • Gebruik steeds hedendaagse & Positieve zinnen. Vb. Ik hou van wie ik werkelijk ben!

 

  • Zorg ervoor dat er geen tegenstrijdigheden zijn. Vb. ik accepteer het leven, hoe moeilijk het ook is. Deze zin is niet gericht op vooruitgang. Het legt de nadruk op moeilijk. Wanneer je een diepe overtuiging hebt dat het leven moeilijk is, dan zal dit ook zo gemanifesteerd worden. Een beter affirmatie is: ik vertrouw het proces van het leven. Alles wat ik nodig heb, komt op het juiste moment naar me toe!

 

Hoe gebruik je een affirmatie? Ze heel vaak herhalen + voelen wat de zin in je teweegbrengt. Erken wat je voelt: is het weerstand, dan kan je deze bedanken en laten voor wat het is.

Voel die diepe connectie met je affirmatie, dit is het gevoel waar het om gaat. Wanneer je in verbinding gaat met je affirmatie in het heden, zal het ongetwijfeld werkelijkheid worden.  

In mijn proces zijn affirmaties heel belangrijk. De affirmatie echt voelen, daar was ik in het begin niet bewust van. Mijn focus was vooral gericht op doorbreken van oude programma’s, waardoor ik de diepere connectie met mijn affirmaties verloor. Het voelen is niet altijd fijn & toch is het een essentieel stuk. 

Pas wanneer het oude plaats maakt, is er ruimte om het nieuwe te ontvangen.”

# Terug naar overzicht.